Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  19/09/2000
Data da última atualização:  19/09/2000
Autoria:  GOMIDE, J. L.
Título:  Utilizacao da madeira de eucalipto para producao de celulose e papel.
Ano de publicação:  1997
Fonte/Imprenta:  Informe Agropecuario, Belo Horizonte, v.18, n.186, p.24-26, 1997.
ISSN:  0100-3364
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Branqueamento; Preparo.
Thesagro:  Celulose; Madeira; Polpa.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF14943 - 1ADDAP - --
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Mandioca e Fruticultura. Para informações adicionais entre em contato com cnpmf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Mandioca e Fruticultura.
Data corrente:  15/10/2019
Data da última atualização:  15/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BORGES, C. V.; BELIN, M. A. F.; AMORIM, E. P.; MINATEL, I. O.; MONTEIRO, G. C.; GOMEZ, H. A. G.; MONAR, G. R. S.; LIMA, G. P. P.
Afiliação:  CRISTINE VANZ BORGES, USP; MATHEUS ANTÔNIO FILIOL BELIN, USP; EDSON PERITO AMORIM, CNPMF; IGOR OTAVIO MINATEL, USP; GEAN CHARLES MONTEIRO, USP; HECTOR ALONZO GOMEZ GOMEZ, Universidad Nacional de Agricultura; GIOVANA RAFAELA STELZER MONAR, USP; GIUSEPPINA PACE PEREIRA LIMA, USP.
Título:  Bioactive amines changes during the ripening and thermal processes of bananas and plantains.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, 298, e125020, 2019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Bioactive amines are found in food and can be relevant for the assessment of fruits shelf life and nutritional quality. The pulp and peel of 20 banana and plantain were analyzed and the bioactive amine content varied according to the genotype, ripening stage, fruit tissue and thermal processing. In most of the analyzed genotypes, tyramine, histamine, dopamine, serotonin, spermidine, and spermine were decreased during the ripening process in the pulps. By contrast, there was an increase in putrescine level. In many genotypes of plantains, the serotonin and dopamine contents in pulp decreased until stage 5 and increased at stage 7. Peels contain higher levels of serotonin, dopamine, histamine and tyramine than pulps. Additionally, thermal processing affects the content of amines present in fruit. Boiling with the peel should be preferred in domestic preparations, regardless of the genotype used.
Thesagro:  Banana.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Mandioca e Fruticultura (CNPMF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPMF32758 - 1UPCAP - DDPublicação digital
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional